Cluburi

club de pictura si modelaj


“Pictura este doar un alt fel de a tine un jurnal” - Pablo Picasso
Il vom ajuta pe micut sa-si faca un jurnal  plin de culoare. Aici cuvintele se transforma in imagini, copilul asternand o  poveste in fiecare lucrare a lui.
Scopul acestui club este de a dezvolta : imaginatia, gandirea, creativitatea, spontaneitatea si originalitatea. Copilul va dobandi diferite tehnici de exprimare artistica (desen , culoare, modelaj, colaj).


club de Quilling


Quilling-ul este arta rularii benzilor de hartie colorata. Cu ajutorul unui stilou special, benzile de hartie vor fi rulate in diferite forme si lipite impreuna pentru a crea modele decorative.
Copilul va decora felicitari, rame foto,cutii de bijuterii si diverse obiecte. In timp ce lucreaza micutul va afla si povestea acestui mestesug care a aparut in Egiptul Antic.
Este o arta prin care putem exprima trairi sufletesti si stimula creativitatea. Pentru a realiza o lucrare deosebita avem nevoie de multa rabdare, indemanare si imaginative.
Clubul “Misterele Naturii”
Copilul va patrunde in fascinanta lume a naturii si va incerca sa o descifreze.  Prin intermediul metodelor distractive si a materialelor didactice vor afla curiozitati din lumea plantelor ,a animalelor, din domeniul geografiei chiar si despre corpul uman.
Va invata sa se documenteze singur, sa realizeze un proiect in echipa, sa transmita informatiile si sa aplice cunostintele in viata cotidiana.

 

club de lectura


Sub indrumarea cadrului didactic cei mici vor citi cartea  preferata sau un text propus.
Prin diferite metode : lectura explicative, pe roluri, in lant, copilul va citi expresiv, corect, constient, fara sa faca inversiuni,omisiuni sau sa intuiasca cuvantul.
La finalul fiecarui text citit copilul va realize o fisa de lectura.
Prin proiectul “Invata sa daruiesti” fiecare copil va aduce  o carte pe care o va imprumuta/darui unui coleg.


cluburi optionale

 

Se organizeaza in weekend.


club de matematica


Pin intermediul jocului matematic si a metodelor interactive copiii se vor imprieteni cu “serioasa” Matematica.
Cu ajutorul acestui club si prin procedeele folosite ne propune, stimularea intelectului si a gandirii logice. Copiii vor invata diferite metode de rezolvare a problemelor(metoda grafica, mersului invers, principiul cutiei s.a.)
Pentru a le usura calculele le vor fi prezentate diferite metode de calcul rapid.
Noi ne dorim sa consolidam cunostintele predate la clasa dar , sa le si imbogatim fara sa suprasolicitam copilul.
Il vom invata sa invete.


club de limba si literatura romana


Aici elevii vor invata sa identifice genurile literare (liric/ epic) , sa extraga mesajul unui text si sa se exprime in scris .
Vor avea exercitii de scriere creativa pe diferite teme, punandu-se accent pe o exprimare corecta  din punct de vedere gramatical si pe originalitate. Vor invata diferite jocuri de imbogatire a vocabularului.
Ne dorim ca elevul sa nu mai fie prins in capcanele limbii romane si sa se exprime usor atat oral  cat si in scris.Vor deprinde notiuni fundamentale de gramatica